Sea Art Tour Texel

Van juni t/m augustus is op Texel de zgn. ART TOUR TEXEL 2019 te zien. Het gaat om een nieuwe kunstroute op Texel waarbij kunst en wetenschap elkaar ontmoeten. Ik mag als beeldend kunstenaar een installatie laten zien in Den Burg \ De Burght Kerk.Een eerste bericht om te laten zien dat het werkt.

Science Encounters Art

SEA Staat voor ‘Science Encounters Art’ oftewel ‘wetenschap ontmoet kunst’. SEA brengt een ode aan de zee door tien kunstwerken geïnspireerd op wetenschap op Texel te realiseren. SEA heeft kunstenaars uit verschillende disciplines gekoppeld aan veertien wetenschappers van het NIOZ (Koninklijk Nederlandse Instituut voor Onderzoek der Zee).

Dit heeft geleidt tot de SEA Art Tour! Drie maanden lang zijn kunstwerken van top kunstenaars, Texelse kunstenaars, dichters, en (Rietveld) studenten te zien en te beleven op Texel. Door de ogen van de kunstenaar maak je kennis met het leven en schoonheid van de zee, maar ook de problemen waar we tegenaan lopen en de noodzaak dit in te zien.

Ervaar Texel eens op geheel andere wijze door de SEA Art Tour te volgen langs negen bijzondere locaties op het eiland. SEA laat je verwonderen door de schoonheid van het eiland terwijl je tegelijkertijd meer ontdekt over de zeeën die het eiland omringen. De tour die je deze zomer niet wilt missen!

Kunstenaars

Mijn collega kunstenaars zijn: Maria Koijck, Zoro Feigl, Klarenbeek & Dros, Ronald van der Meijs, Driessens & Verstappen, Wim van Egmond, Jan van der Berg & Hannie van der Bergh, Joeri Bosma, Linda Verkaaik & Kathrin Schlegel. In het randprogramma zijn ook Texelse kunstenaars, Dichter bij Zee, studenten OSG de Hogeberg en studenten Gerrit Rietveld Academie aanwezig.

Meer informatie en kaartverkoop

Nieuwsgierig geworden? Op de website van de organisatie: S.E.A Texel is meer informatie te vinden over achtergronden en kunstenaars . Ook zijn hier tickets te bestellen.

Scroll naar boven